יום שני, 7 בפברואר 2011

בישול מולקולרי על קצה ה... מבחנה

"גסטרונומיה מולקולרית - תחום מדעי החוקר תהליכים פיזיקליים וכימיים, המתרחשים בעת בישול מזון".


ובאמת, בסדנא הכל נראה היה כמו סוג של מעבדה. ישבנו, תהינו אם כל המתכונים האלה שקיבלנו, אכן יישימים. חומרים עם שמות משונים, מכשירים שבדרך כלל אין במטבח ומדידת כמויות מזעריות שדורשות משקל של יהלומנים.

יומיים לפני, סביר שהייתי מכנה את זה "סוג של פלצנות". עכשיו, אחרי שראיתי וטעמתי, אני חושבת שאכנה את זה "סוג של אמנות" (... עם נגיעות קלות של... פלצנות). נכון, שבעים קשה קצת להיות, אחרי ארוחה מולקולרית, אבל המשחק בין המרכיבים והיצירה החדשה שמקבלים על הצלחת, הופכים את החוויה ליוצאת דופן ושונה מכל ארוחה אחרת שטעמתם. אם בישול מעניין אתכם, לראות ולחוות אותו מזוויות קצת שונות ואולי גם חדשניות יותר, ממליצה בחום ללמוד קצת על התחום (דמיינו לעצמכם: ספגטי קפה ברוטב אדום בטעם אוכמניות...). Bon Appetit :-)









לתחילת העמוד, הקלק כאן.

אין תגובות: