יום שבת, 24 ביולי 2010

קפה ומאפה... וניוקי לקינוח

שני אתגרים קולינריים עמדו לפני בבוקרו של יום שישי. הראשון, בהשראת שיחה שיחתית בעבודה השבוע, ניוקי. החלטתי, בפעם הראשונה, להכין ניוקי. המתכון שמצאתי (באתר המקסים הזה) לא נראה היה לי מסובך מדי. האתגר השני, ובהשראת מייל שקיבלתי, היה להכין עוגת שמרים. כזו כמו שסבתות מכינות. את המתכון לעוגה, מצאתי פה ופה. עכשיו כל שנותר לי היה להתפלל שיצליח... יאללה, לעבודה.

ניוקי
החומרים:
3,4 תפוחי אדמה בינוניים (600 גרם)
1+1/3 כוסות קמח
2 חלמונים (טיפ: מהחלבונים תוכלו להכין "נשיקות"/מראנג)
50 גרם גבינת פרמזן (בדיעבד, הייתי מוסיפה קצת יותר...)
כפית מלח
קורט מוסקט טחון



אופים את תפוחי האדמה בתנור (כדי להימנע מלחות כמה שיותר). כשמתקררים, מקלפים בעודם חמים (היזהרו מכוויות), מגררים או מועכים ומערבבים עם שאר החומרים במיקסר עם וו לישה. לוקחים בכל פעם כמות קטנה של בצק, יוצרים ממנה עיגול, עוטפים אותו במעט קמח, וממנו יוצרים נחש ארוך. את הנחש מחלקים לקוביות קטנטנות בגודל של 1 או 2 ס"מ. כמה דקות לפני ההגשה זורקים אותן למים רותחים ומבשלים 4-5 דקות, עד שאלו צפות. הכמות המצויינת מספיקה לארוחה של 4-5 אנשים. רעבים...



ועכשיו הרוטב:
ממיסים 50 גרם חמאה. שופכים על הניוקי המוכנים, מוסיפים גבינת פרמזן מגוררת ו... Bon Appetit :-)

למי בא משהו מתוק?
הפעם אתגר רציני. עבורי, לפחות. עוגת שמרים שוקולד, כזו כמו שהסבתות מכינות. מעולם לא הכנתי כזו, אבל זוכרת היטב את הטעם. טעם של פעם... טעם עם טאצ' מיוחד של סבתות.

החומרים (לשתי עוגות בתבנית אינגליש קייק גדולה):
6 כוסות קמח (750 גרם)
25 גרם שמרים
150 גרם סוכר
3 ביצים
250 מ"ל חלב (2/3 כוס)
200 גרם חמאה רכה
1/2 כפית שטוחה מלח
1 כפית תמצית וניל
קליפת לימון מגוררת מחצי לימון (ובדיעבד, הייתי מוותרת על התוספת הזו...)

מערבבים את כל החומרים, מלבד החמאה והמלח במיקסר עם וו לישה. כשמתקבל מרקם בצקי, מוסיפים את המחמאה (חותכים את החמאה לקוביות, ובכל פעם זורקים פנימה קובייה), עד שזו נטעמת היטב בבצק. כשנוצר בצק חלק מוסיפים את המלח, לשים מס' שניות במיקסר, מכסים את הבצק בניילון ניצמד ומכניסים למקרר. שינוח קצת (בכל זאת, עבד קשה). ארבע-חמש שעות.

מחלקים את הבצק לשתי חתיכות. מרדדים כל חלק למלבן ברוחב של ס"מ (חשוב לעבוד כשהבצק קר). מורחים על כל חלק ממרח שוקולד (אני השתמשתי בשוקולד "השחר") ומעט פירורי ביסקוויטים (במתכון המקורי צויין לפזר פירורי עוגיות חמאה. לא היו לי, ולכן השתמשתי בביסקוויטים). מגלגלים לנחש וחותכים לאורכן, כך שנוצרות שתי רצועות. מניחים אותן זו על זו בצורה איקס ויוצרים צמה. מכניסים את הצמה לתבנית אינגליש קייק משומנת, מורחים אותה בביצה ומניחים להתפחה של 45 דקות. מכניסים לתנור שחומם ל-170 מעלות ל-35-40 דקות (עד להזהבה). מוציאים את העוגה מהתנור, מניחים לה להתקרר מעט ולאחר מכן מורחים עליה בנדיבות סירופ סוכר.

**לא להבהל אם הצמה לא יוצאת "מדוגמת". כשהעוגה נאפית בתנור ותופחת, היא מקבלת צורה יפהפיה... והריח שמתפשט בבית - נהדר!!!

סירופ סוכר:
1/2 כוס מים
3/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית מיץ לימון
מבשלים את כל החומרים במשך 5 דקות ומכניסים למקרר.

לתחילת העמוד, הקליקו כאן