יום שבת, 10 בספטמבר 2011

עוגת גבינה של שבת



אם הייתי צריכה לבחור בין עוגת גבינה או עוגת שוקולד, ללא ספק הייתי בוחרת בעוגת שוקולד. לשמחתי, אני לא צריכה לבחור ולשמחתי גם הזדמן לי להכיר, ומקרוב, מתכון מצוין לעוגת גבינה מנצחת, שגם לחובבת עוגות שוקולד כמוני, טעימה במיוחד.


ההכנה שלה פשוטה ומהירה, ותוצאה - נפלאה!!!


הנה המתכון:
מחממים תנור ל-200 מעלות. בקערה גדולה מערבבים: 250 גרם גבינה לבנה 9% + 500 גרם גבינה לבנה 5% + גרידת לימון (מלימון שלם) + 1 חבילת פודינג וניל + 4 כפות קורנפלור + 5 חלמונים. במקביל, מקציפים 5 חלבונים + 1 כוס סוכר. מוסיפים את החלבונים המוקצפים לתערובת הגבינות בתנועות קיפול עדינות ומעבירים לתבנית משומנת. אופים בחום גבוה (200 מעלות) במשך 10 דקות, ולאחר מכן מנמיכים את הטמפרטורה ל - 170 מעלות וממשיכים לאפות במשך 45 דקות נוספות. בתום האפיה, מכבים את התנור, פותחים את הדלת, ומשאירים את העוגה בתנור עד שתתקרר. לאחר שעה, מקציפים חבילת שמנת מתוקה + 4 כפות סוכר ומורחים את השמנת על העוגה שהתקררה. מעל השמנת מניחים, סביב העוגה, אפרסקים משומרים (או תותים, או כל פרי אחר...), וטועמים בהנאה רבה...







העוגה, אגב, טעימה הרבה יותר אחרי שנחה לה לילה במקרר... זהו. פשוט וקל. Bon Appetit :-)