יום שישי, 18 ביוני 2010

נישנוש מלוח



יש משהו מאד מסוכן בעוגיות האלו. מתחילים איתן... אבל קשה להפסיק. משהו במרקם, במידת המליחות, בפריכות... פשוט - סכנה גדולה (ובמיוחד למי שסופר קלוריות!!!). אז האם לקנות או להכין? הקנויות של "עבאדי" מצויינות. אני מאד אוהבת אותן... אבל למה לקנות כשאפשר להכין? אולי התוצאה לא משתווה בדיוק בדיוק לטעם, אבל ללא ספק היא מוצלחת לא פחות...

מה צריך:
500 גרם קמח
25 גרם שמרים
1 כוס מים
150 מל' שמן
1 כף כמון
1 כף מלח
1/2 כפית סוכר
ביצה למריחה, זעתר ושומשום לקישוט




איך מכינים:
ממיסים את השמרים בכוס מים. בקערה שמים את הקמח, השמן, הכמון, המלח והסוכר. מוסיפים את השמרים המומסים ומערבבים עד ליצירת בצק לח ולא דביק. מהבצק יוצרים "נחשים" קטנים ומכל נחש עיגול. מניחים בתבנית אפייה (מכוסה בנייר אפייה). מברישים בביצה ומפזרים מעל מעט זעתר ושומשום. מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות ל-20-25 דקות. לאחר מכן, עם ההשחמה, מנמיכים את החום ל-150 מעלות ואופים 10 דקות נוספות (אולי קצת פחות... אני שכחתי את העוגיות בתנור... השחימו מעט משהיו צריכות... אבל יצאו טעימות, למרות הצבע). זהו. מוכן. Bon Appetit:-)

את המתכון לקחתי מפה (בחרתי לעשות חצי מהכמות המצויינת).
לתחילת העמוד, הקליקו כאן