יום שבת, 3 בספטמבר 2011

סוף עונת הסברסים



עוד שנייה הקיץ נגמר (סוף סוף). השיח התמלא בבת אחת בכל כך הרבה סברסים... אדמדמים בשלים, ירקרקים, גדולים ושמנים וגם קטנטנים קוצניים. ומה עושים עם כל כך הרבה סברסים?





החלטתי להכין ריבה! לא מצאתי מתכונים אחרים מעניינים, ואיכשהו, הריבה קרצה לי הרבה יותר מכל מתכון אחר.



הסברסים נקטפו, קולפו וצוחצחו במיוחד לריבה.
המתכון של חיים כהן. ההכנה: שלי. כולה שלי.


אופן ההכנה:  על כל 1 קילו של סברסים (ללא הקליפה, כמובן) מוסיפים 1/2 קילו סוכר ומיף מלימון שלם.
בסיר גדול ועל אש בינונית מועכים את הסברסים. מוסיפים את הסוכר ואת מיץ הלימון, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה. לי יצא מאד דליל (הסברסים הפרישו הרבה מאד נוזלים) ולכן עם כף גדולה צימצמתי מעט את כמות הנוזלים. אחרי שהסברסים עם הסוכר מתבשלים במשך שעה וחצי (בערך) וכמות הנוזלים מצטמצמת (אך, נותרים מעט נוזלים), אפשר להסיר מהאש ולהעביר לצנצנות מעוקרות. סוגרים היטב ומכניסים למקרר. זהו. פשוט, קל וטעים (נ.ב מכמות של 1 ק"ג סברסים יצאו לי 3 צנצנות מלאות).



ועכשיו, עכשיו אני מחכה לחורף... להכין ריבת תפוזים!
Bon Appetit :-)