יום שישי, 9 באפריל 2010

Spring


פוסט ראשון. מתחילים להרגיש את הקיץ. אפשר כבר ללכת יחפים על הריצפה הקרה ולישון עם שמיכה דקה. מתחשק לאכול, אבל משהו קר. פחות מתחשק לבשל. במקרר אצלי "נח" לו (מילה נירדפת ל"נישכח") כבר כמה ימים כרוב לבן. יום שישי. צהריים. הרעב מציק וחם. ניזכרתי בכרוב... סלט כרוב קייצי וטעים.


איך מכינים:
קוצצים כרוב לבן, בינוני, לרצועות דקות (אבל לא דקות מדי). במחבת - קולים שומשום מלא. בינתיים, מכינים את הרוטב. בצנצנת - רבע כוס שמן (לא שמן זית. שמן תירס או חמניות), רבע כוס סויה, רבע כוס חומץ (אני משתמשת בחומץ תפוחים) ושליש כוס סילאן (או סוכר חום). מנערים את הצנצנת היטב ושופכים על הכרוב. מוסיפים מעל את השומשום הקלוי ומערבבים. מכסים ומכניסים למקרר לכמה שעות (ככל שישאר במקרר יותר - כך הטעמים יספגו טוב יותר). זהו. מוכן. Bon Appetit :-)


לרשום ולא לשכוח:
1/4 כוס שמן
1/4 כוס סויה
1/4 כוס חומץ
1/3 כוס סילאן/סוכר חום
כרוב לבן
כוס שומשום מלא

להתחלה, הקליקו כאן 

תגובה 1:

מיכל אמר/ה...

מקסים, מפתה ומלהיב - האוכל, המקומות, התמונות והטקסט...