אני לא מסמפטת במיוחד את הקיץ. מבחינתי, שיהיה חורף כל השנה. ברקים, רעמים, גשם... כמה שיותר סוער - יותר טוב. אבל, לצערי הרב, חורף אין לנו פה ממש (אולי חמישה ימים בשנה) וצריך ללמוד לאהוב את מה שיש (או להשלים עם מה שיש). אז היום, יום חם במיוחד (בעצם - חודש חם במיוחד), חיפשתי משהו קר, מרענן וטעים. מכיוון ש"הכינותי מראש" את המצרכים, ניגשתי מהר למלאכה, כדי שעוד היום יהיה לי פיתרון מקרר ליום המדברי הזה.
ליפתן פשוט וקל: 1 קילו שזיפים, 5 תפוחי עץ אדומים (לא זוכרת את הזן, אבל לא מהזן החמוץ - גרנדסמיט), מיץ מחצי לימון, סיר גדול ומים, שמכסים את כל כמות הפירות ושבע כפות גדושות של סוכר. מבשלים את הכל במשך 45 דקות (עד שמתרככים), מצננים ומכניסים למקרר לכמה שעות (אפשר להוסיף פירות כמו: ענבים, דובדבנים ואגסים. אני העדפתי לוותר).
ועכשיו - דמיינו לעצמכם: אתם חוזרים מהעבודה אחרי יום ארוך, 30 ומשהו מעלות בחוץ ו- 90 ומשהו אחוזי לחות. אתם פותחים את המקרר, מוזגים לעצמכם לקערה כמות נדיבה של ליפתן שזיפים-תפוחים קר ומתקתק בדיוק במידה הנכונה ולוגמים אותו ב"שלוקים גדולים"... אם כבר קיץ, אז קיץ כזה... Bon Appetit :-)
2 תגובות:
יאאאאאא טעים!!!! מעורר תאווה..
אני חייב לנסות את זה בבית :)
צילומים פשוט מעולים :)
הביסטיילים אהבו
הוסף רשומת תגובה