יום שבת, 29 במאי 2010

שבת בבוקר

יום יפה.

התחשק לי ריח של לחמניות בבית. חשבתי על פוקצ'ה, שלא הכנתי מזמן. המקרר היה ריק ולא היו מספיק חומרים. חשבתי על גביניות, לא היתה מספיק גבינה. החלטתי להכין בייגלה. מצאתי מתכון פשוט וקל, פעלתי לפי ההוראות, עד השלב שבו הייתי צריכה ליצור את הצורות של הבייגלה. אז, באותו הרגע, כשבהיתי בתמונה שריצדה על המסך והסבירה איך להכין את הצורה המעוגלת של הבייגלה, הכל נראה היה לי מסובך מדי בשביל שבת בבוקר. החלטתי לשנות כיוון, ובמקום בייגלה, לעשות לחמניות, עגולות וחמודות. עם איקס למעלה ומלח גס. את המתכון מצאתי באתר של שמרית.




לרשום ולא לשכוח:
6 כוסות קמח (במתכון המקורי - 5 כוסות. אני מצאתי שצריך יותר...)
1+1/2 כוסות מים
25 גרם שמרים
1/2 כוס שמן
2 ביצים
1/4 כוס סוכר
קורט מלח

איך מכינים:
בקערה מערבבים את השמרים, המים, השמן והביצים. מוסיפים את הקמח, הסוכר והמלח. לשים במשך חמש דקות. יוצרים עיגולים (מהכמות הזו יצאו לי 19 עיגולים) ומניחים מעל תפבנית מרןפדת בנייר אפייה. מורחים בביצה ומפזרים מלח גס למעלה (אפשר שומשום, קימל וכו'). מתפיחים במשך 30 דקות ומכניסים לתנור שחומם מראש ב-200 מעלות. אופים במשך 20 דקות. ... ד"א, הן הולכות מצויין עם ריבת תפוזים וויסקי. קניתי אותה לא מזמן... התגלתה כמצויינת... Bon Appetit :-)


... ואם רק אפשר היה להעביר דרך המחשב את הריחות שאפפו את המטבח באותם רגעים, כשהלחמניות החלו להאפות...

לתחילת העמוד, הקליקו כאן

אין תגובות: