מאיר לא שמן, אבל יש לו מטבח בבת ים. במטבח הגדול והמחמם, הוא וצוות מתנדביו, דואגים מדי יום לארוחה חמה לילדים בעיר.
כדי להפעיל ולקיים את הפרויקט הניפלא הזה, מתקיימות במטבח סדנאות בישול, אותן מעבירים מיטב השפים, הקונדיטורים והשוקלטרים.
הסדנאות פתוחות לכל מי שרק רוצה להגיע (יש להירשם מראש באתר) ובתמורה לסכום סימלי (150 ש"ח בדרך כלל), עבור ההשתתפות בסדנא, מקבלים, מעבר למתכונים נהדרים ושיטות בישול מטובי המומחים, גם הרבה מאד השראה ובעיקר תקווה ש... דברים יכולים להיראות אחרת לפעמים. שיש גם אנשים טובים באמצע הדרך... או איי שם, במעמקיו של מטבח קטן/גדול בבת ים, קצת אחרי תל אביב... (אתר האינטרנט של "המטבח של מאיר השמן": www.fatmeir.com).
הסדנאות פתוחות לכל מי שרק רוצה להגיע (יש להירשם מראש באתר) ובתמורה לסכום סימלי (150 ש"ח בדרך כלל), עבור ההשתתפות בסדנא, מקבלים, מעבר למתכונים נהדרים ושיטות בישול מטובי המומחים, גם הרבה מאד השראה ובעיקר תקווה ש... דברים יכולים להיראות אחרת לפעמים. שיש גם אנשים טובים באמצע הדרך... או איי שם, במעמקיו של מטבח קטן/גדול בבת ים, קצת אחרי תל אביב... (אתר האינטרנט של "המטבח של מאיר השמן": www.fatmeir.com).
הייתי ונהנתי מאד. הרחתי מלוחיה טרייה, טעמתי מרק אבטיח קר וודקה מעקצצת, קינחתי במנה מתוקה של בננה מקורמלת והתאהבתי במנת הפסטה פנה, שהוקפצה ברוטב פלפלים קלויים עם שמנת, הרבה שום, אגוז מוסקט ופטרוזיליה טריה קצוצה דק דק. טעמתי, הקשבתי, כתבתי ו... צילמתי.
השף טארק שהואן המקסים והסובלני (!) כיבד אותנו בנוכחותו ובמתכוניו והתפריט היה עשיר וצבעוני: מרק עגבניות, מרק אבטיח עם מנטה, תותים וודקה, קלמארי ממולא ברוטב של חומוס ושמנת חמוצה, קבב על מצע של סלט בורגול ואפונה, פסטה פנה ברוטב פלפלים קלויים, שרימפס ברוטב פירות יער, מלוחייה, בננה מקורמלת עם תוספת של כדור גלידת וניל וקרם חלבה.
זה עשה לי הרבה תיאבון ורצון לבדוק את המתכונים, ובמטבח שלי, הפעם. ובפוסט הבא - התוצאות... Bon Appetit :-)
לתחילת העמוד, הקליקו כאן
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה